شرایط انصراف از تحصیل در مقطع دکتری

اگر برخی از دانشجویان مقطع دکتری که در دانشگاه های سراسری یا آزاد پذیرش شده اند، بنا به دلایلی قصد انصراف از تحصیل را دارند. قطعاً با سوالاتی در زمینه شرایط انصراف از تحصیل در مقطع دکتری رو برو خواهند شد که برای مثال آیا منع شرکت در آزمون دکتری سال بعد را خواهند داشت؟ یا این که به طور کلی قوانین و شرایط برای انصراف از تحصیل چگونه است؟ یا این که چه جریمه ای را باید برای انصراف بپردازند؟ آیا نوع دانشگاه در هزینه ی جریمه تاثیر گذار است؟ حال اگر دانشجوی انصرافی مقطع دکتری هستید و قصد انجام انصراف از دانشگاه را دارید در ادامه با تیم مشاوران علم اندوزان رسا همراه شوید تا پاسخ سوالات خود را در این زمینه دریافت کنید.

مدت زمان انصراف از تحصیل در مقطع دکتری

در این مورد باید به دو موضوع مهم اشاره کنیم که اول دانشجویانی هستند که پس انصراف از ورود به دانشگاه و مقطع دکتری، قصد دارند در کنکور سال بعد مقطع دکتری حضور داشته باشند و مجددا آزمون دکتری بدهند، در این مورد دانشجویان دوره روزانه دکتری تخصصی سال 1401 و قبل از آن باید در ابتدا از دانشگاه انصراف قطعی بدهند و سپس در پی ثبت نام آزمون دکتری باشند. دسته دوم دانشجویانی هستند که با انجام انصراف از تحصیل در مقطع دکتری، دیگر قصدی برای ادامه تحصیل و شرکت در آزمون دکتری کنکور سراسری را ندارند که می توانند هر زمان خواستند به دانشگاهی که در مقطع دکتری آن قبول شده اند، مراجعه کرده و انصراف از تحصیل خود را قطعی کنند. البته افرادی که در مقطع دوره های  غیر روزانه پذیرش شده اند این امکان را دارند که بدون انصراف از تحصیل، در آزمون دکتری سال بعد حضور داشته باشند و چنانچه در دانشگاه مورد نظر خود قبول شدند برای ثبت نام در آن باید از دانشگاه قبلی انصراف کامل داده باشند.

خواندن این مقاله پیشنهاد می شود: بهترین دانشگاه های پزشکی جهان در سال 2022

قوانین و ضوابط انصراف از تحصیل در مقطع دکتری

در ادامه شرایط و قوانین تعیین شده توسط سازمان سنجش را برای افرادی که قصد ثبت نام دوباره در آزمون دکتری را دارند را توضیح می دهیم که باید قبل از انصراف قطعی این موارد را در نظر بگیرند.

  1. به طور کلی سازمان سنجش اعلام کرده است، افرادی که موفق به قبولی در دوره های روزانه دانشگاه های سراسری در مقطع دکتری دانشگاه های مختلف در سال گذشته شده اند، امکان ثبت نام و شرکت در آزمون کنکور دکتری سال بعد را نخواهند داشت. تعدادی از دانشجویان پس از ثبت نام، بلافاصله انصراف می دهند که برای آن ها هم امکان حضور در کنکور سراسری دکتری سال بعد وجود نخواهد داشت.
  2. یکی دیگر از نکات مهمی که در این باره وجود دارد این است که رای هیئت دیوان عدالت برای دانشجویان پذیرفته شده در دوره شبانه دکتری متفاوت است. این افراد که اغلب در دانشگاه های دولتی، دانشگاه آزاد، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس های خودگردان و ... در دوره شبانه پذیرش می شوند که با پرداخت هزینه های هنگفتی پیش رو هستند. بدین ترتیب می توانند در صورتی که انصراف نداده اند در آزمون دکتری ثبت نام کرده و در صورت پذیرش در دانشگاه جدید، سریعاً از دانشگاه قبلی انصراف بدهند.
  3. البته دانشجویانی که در مقطع روزانه دکتری تحصیل می کنند، امکان حضور در کنکور سراسری مقطع دکتری رشته خود را دارند. در حالی که اگر در دانشگاه جدید پذیرش شدند تا پایان مهلت ثبت نام از دانشگاه محل تحصیل انصراف بدهند. در نظر داشته باشید چنانچه انصراف خود را ارائه ندهید، قبولی شما در آزمون دکتری لغو می گردد.

خواندن این مقاله پیشنهاد می شود:تحصیل در مقطع لیسانس در کشور کانادا

قوانین انصراف از تحصیل در دکترا

جریمه انصراف از تحصیل در مقطع دکتری چگونه است؟

جریمه انصراف از تحصیل برای همه افرادی که در دانشگاه های روزانه و شبانه دولتی و در دانشگاه آزاد تحصیل می کنند، طبق قانون گذاری های هیئت دولت تعیین می گردد و همه دانشجویان انصرافی ملزم به پرداخت آن هستند. البته همیشه در قانون گذاری ها تبصره هایی نیز وجود دارد که برای جریمه انصراف از تحصیل به برخی از دانشجویان تعلق می گیرد. این دانشجویان کسانی هستند که از دوره روزانه دکتری انصراف می دهند و دوباره در دوره روزانه قبول می شوند. همچنین دانشجویانی که در مقطع دکتری دانشگاه آزاد پذیرش شده اند و پس از انصراف مجدد در دانشگاه آزاد پذیرفته می شوند.